Thursday, July 13, 2017

Singapore

We begonnen ons verblijf in Singapore in het Marina Bay Sands hotel, het iconische hotel dat de skyline van Singapore mede bepaald.
We logeren er in een suite die bijna zo groot is als Johny’s appartement en tijdens de evening cocktails & canapés klinken we met champagne en genieten we van de lekkere hapjes en het geweldige uitzicht.
Als gasten kunnen we er gebruik maken van het zwembad en de jacuzzi’s op de 57ste verdieping. Een ervaring om nooit meer te vergeten.
Daarnaast beschikt het hotel over een observatie deck vanwaar je foto’s kan nemen van Gardens by the Bay en Marina Bay zelf.
Het is duidelijk, als we in dit hotel langer dan 1 nacht zouden blijven is ons budget voor de laatste maand op en hebben we buiten het hotel niets van Singapore gezien. Dus na één heel luxueuze dag “back to reality” en met de trekkersrugzak naar een iets meer betaalbare kamer en het deelnemen aan een free walking tour langs wat koloniale gebouwen en de rivier.
Bij Gardens by the Bay bezoeken we de flower dome, cloud forest en the supertree groove met bijhorende licht- en geluid show ’s avonds.
 
De volgende dagen verkennen we de iets oudere en authentiekere buurten van Singapore, namelijk Little India, Kampong Glam (Arabische wijk) en Chinatown met zijn boeddistische tempel en leuke winkels en hawkers stalls (street food en food corners) met typische gerechten zoals Hainese rice chicken.
 
 
 
 
 
 
Een cliché zonder twijfel, maar het is onze eerste keer in Singapore dus we doen gewoon lekker mee. We drinken een Singapore sling in Raffles hotel waar dit drankje ontstond. Het smaakt en de gratis pindanootjes gaan ook vlot naar binnen.
Ter afwisseling van alle cultuur, natuur en shopping van de afgelopen maanden, kiezen we voor een dagje entertainment in de Universal Studios van Singapore. Een pretpark waar we kunnen genieten van attracties als Transformers The ride (3D battle), Battlestar Galactiva world’s largest duelling roller coaster, Revenge of the mummy, Waterworld show, Jurassic Park Rapids Adventure, Shrek 4D Adventure (Far Far Away) en Madagascar. Naar aanleiding van Despicable me 3 vinden we er ook een hele hoop Minions. Bij zo’n dag horen natuurlijk ook fast food en snoep.
Naast al onze wandelingen en de geweldige plekken om te eten is Singapore ook een shopping paradijs. Het aantal shoppingcenters is enorm, vooral bij Orchard Road en ze zijn allemaal immens groot. Je kan vaak enkele blokken ondergronds wandelen en zo de hitte buiten vermijden en er zijn overal food corners. GENIAAL!!!
Kortom in deze stad/land zien ze ons zeker nog terug.




1 comment:

  1. Verbluffend! Zwembad op 58e, geen schrik om er af te vallen?😃 De elegante verlichting...we nemen er de wereldkaart bij om goed te zien waar jullie overal geweest zijn. We hebben enorm mee kunnen genieten van jullie wereldreis, waarvoor dank.
    Tot binnenkort.

    ReplyDelete